Bed & Breakfast

Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie…

Wanneer Myrthe Nieuwlandt in haar wijngaard in de Achterhoek bezoek krijgt van haar halfzusje, komt haar leven in één keer op zijn kop te staan.

Na de dood van haar vader erft Myrthe Nieuwlandt zijn wijngaard in de Achterhoek. De beslissing om die wel of niet voort te zetten wordt algauw voor haar gemaakt wanneer haar contract als docent geschiedenis niet wordt verlengd. Ze verruilt daarom haar bestaan in de stad voor een leven op het platteland en trekt zich terug in het huis waar ze haar jeugd doorbracht, een jeugd die gekenmerkt werd door de afwezigheid van een moeder.

Op zekere dag valt haar oog op een rouwadvertentie waarin staat dat haar moeder is overleden. Myrthe besluit onuitgenodigd naar de uitvaart te gaan. Daar maakt ze voor het eerst kennis met haar halfzusje Eva: een levensgenieter pur sang. Niet veel later staat Eva – die alles heeft wat Myrthe ontbeert: charme en een vader met geld – bij Myrthe op de stoep. Eva, die tijdelijk onderdak zoekt vanwege haar op hand zijnde scheiding, wordt warm onthaald door Myrthe.
Hoewel de twee dag en nacht van elkaar verschillen ontwikkelt Myrthe snel een zwak voor haar springerige halfzusje. Als Eva niet veel later met het voorstel komt om samen een bed & breakfast te beginnen gooit Myrthe haar aanvankelijke twijfels overboord en stort ze zich volop in het avontuur. Met alle gevolgen van dien…